Welke verzekering past bij mijn eigen huisdier?

Wanneer je een huisdier of meerdere huisdieren hebt, is het verstandig ook hen op te nemen in je verzekering. Bij een hond of kat is dit zeker aan te raden. Zij kunnen sneller ziek worden maar ook schade aanrichten. Maar welke soort verzekering is nu het beste in jouw situatie?

Welke dekkingen bestaan er bij een huisdieren verzekering?

Je hebt de beslissing gemaakt je huisdier te verzekeren maar je bent er nog niet aan uit welke verzekering het best bij jullie past. Hieronder worden de verschillende vormen verder uitgelegd.

De basis verzekering voor huisdieren

De meeste verzekeraars dekken de medische kosten die noodzakelijk zijn voor je hond of kat ten gevolge van een ongeval of een ernstige ziekte. Denk dan bijvoorbeeld aan:
– De kosten van een specialist.
– De opname en het verblijf in een erkende dierenkliniek.
– De kosten van een specialist binnen Europa (bijvoorbeeld tijdens vakantie)
– Diergeneesmiddelen die zijn toegestaan volgens de diergeneesmiddelenwet.
– De nodige maatregelen die nodig zijn voor het verkrijgen van een duidelijke diagnose, vooral bij heup en elleboog.
– Sommig laboratoriumonderzoek, sondevoedingen, verbanden.
– Om de twee jaren gebitsreiniging wanneer dit op medische indicatie noodzakelijk is bevonden.
– Euthanasie bij ziekte.

Aanvullend met sterilisatie of castratie

Kies je voor deze huisdierenverzekering dan vallen uiteraard alle vergoedingen van de basisverzekering binnen de dekking maar daarnaast ook nog minstens de helft van de kosten bij sterilisatie of castratie.

Een extra aanvullende dekking naast de huisdierenverzekering

Om extra verzekerd te zijn en niet voor verrassingen te komen te staan kan je deze opties bij kiezen naast de standaarddekking.
– Fysiotherapie.
– Tandheelkunde.
– Chiropracticus.
– Homeopathie.
– Oncologie.
– Acupunctuur.
– Gedragstherapie.
– Extra medische kosten tijdens een vakantie in het buitenland.

Met deze verzekering is het wel belangrijk dat je de verschillende aanbieders van de huisdieren verzekering gaat vergelijken. Vaak vraagt met een eigen risico of ben je enkel verzekerd tot een bepaald bedrag.

Aanvullende huisdierenverzekering voor vaccinatie en crematie

Je bent gedekt voor een bepaald bedrag per jaar aan verplichte en preventieve vaccinatie kosten voor je hond of kat. Daarnaast kan je bij overlijden kiezen voor een crematie of een begrafenis. Wel is van belang dat je originele documenten kunt overleggen van een erkend dierenarts en de eindnota van de begrafenis of crematie. Wederom geldt, let goed op de voorwaarden en vergelijk de aanbieders voordat je een beslissing maakt.

Vaak biedt een huisdierenverzekering veel rust. Wel dien je er rekening mee te houden dat niet alle verzekeraars hetzelfde verzekeren. Kijk en vergelijk dus goed voordat je een huisdieren verzekering afsluit. Bepaalde zaken worden standaard niet gedekt zoals voedingssupplementen, voeding of andere gangbare zaken. Let ook goed op de wachttermijn om niet voor verrassingen te komen te staan.