Waarom een huisdierenverzekering voor uw hond?

Er kunnen vele redenen zijn om een zorgverzekering voor uw hond af te sluiten. Onverwacht hoge uitgaven voorkomen, de garantie van goede medische zorg, maar ook veelvuldig bezoek aan uw dierenarts kunnen u doen besluiten om een huisdierenverzekering aan te schaffen.

Wat kost dit ongeveer?

Bij de Nationale Huisdierenverzekering betaald u ongeveer €12,- tot €23,- per maand (inclusief aanvullende crematieverzekering en verzekering voor sterilisatie, castratie, vaccinaties en gebitsbehandelingen ongeveer €20,-/30,-) en eenmalig poliskosten van ongeveer €10,-. Het een en ander is afhankelijk van het soort hond (ras, gewicht) dat u heeft en hoe oud deze is (ouder dan 7 kan hier niet worden verzekerd).

Bij Petplan zijn er verschillende paketten (basis, plus en totaal) en daarnaast de mogelijkheid voor aanvullende verzekeringen voor o.a. sterilisatie/castratie, chemo- en radiotherapie, crematie en doorlopende reisverzekering. De kosten hiervoor variëren met de leeftijd van uw hond (tot 12 jaar kunt u deze verzekeren), sommige verzekeringen zijn voor oudere honden uitgesloten of op aanvraag. Dit alles is niet afhankelijk van het soort hond dat u heeft maar wel van het gewicht.De prijzen variëren van €10,- per maand voor een basispakket tot €28,- per maand voor een totaal pakket. Met aanvullende verzekeringen kan er totaal (alle opties) nog €12,- per maand bij komen. Dit alles exclusief eenmalige poliskosten van €6,-. Voor oudere en zwaardere honden wordt de maandelijks kosten een stuk hoger en zoals eerder vermeld zijn dan niet alle opties (zoals crematie verzekering e.d.) mogelijk.

Bij Proteq Dier&Zorg is de prijs van de huisdierenverzekering afhankelijk van het ras, gewicht, geslacht en leeftijd van uw hond, de prijs kan dus sterk variëren. Het varieërt van ongeveer €15,- (bijvoorbeeld een chihuahua pup) en aanvullend €4,- extra per maand tot ongeveer €39,- en aanvullend €4,- extra (bijvoorbeeld Tibetaanse Mastiff, meer dan 50 kg, vrouwtje, 12 jaar of ouder). Bij de standaardverzekering hoort onder andere de kosten voor een specialist/dierenarts in Nederland, opname en verblijf in dierenkliniek, laboratoriumonderzoek, röntgenfoto’s, gebitssanering op medische indicatie (1 x per 2 jaar) etc. Het extra ziektekostenpakket (wat een paar euro meer kost) biedt nog iets meer zoals 50% van de castratiekosten. In de aanvullende dekking van ongeveer €4,- zit onder andere tandheelkunde en fysiotherapie. De prijzen zijn inclusief 7,50% assurantiebelasting en daarnaast komt er wel nog éénmalige poliskosten van €4,03 bij en is de standaard eigen bijdrage 19%.

Bij Zelf is de prijs van de huisdierenverzekering afhankelijk van het ras, gewicht, geslacht en leeftijd van uw hond, de prijs kan dus sterk variëren. Het varieërt van ongeveer €14,- (bijvoorbeeld Chihuahua, minder dan 10 kg, mannetje, 1 jaar of jonger) en aanvullend €4,- extra per maand tot ongeveer €39,- en aanvullend €4,- extra (bijvoorbeeld Tibetaanse Mastiff, meer dan 50 kg, vrouwtje, 12 jaar of ouder). Bij de standaard  ziekenkostenverzekering hoort onder andere de kosten voor een dierenarts in Nederland, opname en verblijf in dierenkliniek, narcose, röntgenfoto’s, echografie etc. Het extra ziektekostenpakket (wat een paar euro meer kost) biedt nog iets meer zoals 50% van de castratiekosten. In de aanvullende dekking van ongeveer €4,- zit onder andere tandheelkunde en fysiotherapie. De prijzen zijn inclusief 7,50% assurantiebelasting en daarnaast komt er wel nog éénmalige poliskosten van €4,03 bij en is de standaard eigen bijdrage 19%.