Je hond wel of niet verzekeren?

wel of niet verzekerenWel verzekeren

Een ziektekosten verzekering is voor mensen verplicht. Bij huisdieren heb je zelf de keuze tussen wel of niet verzekeren wat is wijsheid? Het blijft uiteindelijk een persoonlijke keuze.

De kans dat je huisdier in de loop van zijn of haar leven een keer ziek wordt en door een dierenarts behandeld moet worden is heel reëel. Ook een ongeluk of vechtpartij met een andere hond is niet denkbeeldig. Wil je zeker zijn dat je in dergelijke situaties financieel genoeg armslag hebt om je huisdier te laten behandelen is een hondenverzekering een goede optie.

Belangrijk bij het afsluiten van een hondenverzekering is goed na te gaan of de dekking aansluit bij datgene wat jij voor ogen hebt. Het vergelijken van verschillende aanbieders is redelijk lastig doordat ze allemaal verschillende regels en uitzonderingen en uitsluitingen hebben. Het is niet alleen een kwestie van prijs de dekking en dekkingsvoorwaarden zijn zeker zo belangrijk.

Niet verzekeren

Verzekeren is eigenlijk het afkopen van een stukje risico. Het afsluiten van een hondenverzekering is niet anders. Dat dit geld kost mag duidelijk zijn verzekeringsmaatschappijen zijn er uiteindelijk om winst te maken. Ben je bereid om risico te lopen en kun je zelf de financiële tegenslag opvangen als een huisdier ziek wordt dan kun je overwegen geen hondenverzekering af te sluiten.

Is een hondenverzekering nu geldverspilling of geldbesparing?

Is een hondenverzekering nou geldbesparing of geldverspilling? Elke maand betaal je premie aan de verzekeraar dit zou je aan kunnen merken als kosten. Wanneer uw huisdier iets overkomt en waarvoor kosten gemaakt worden die gedeclareerd worden bespaart u als het ware, de verzekeraar betaalt immers de gedekte kosten.

Of het geldverspilling of geldbesparing is, ligt er dus aan of je hond iets overkomt. Als je hond iets overkomt waarvoor het gedekt is, is het geldbesparing. Als je hond nooit wat zal overkomen is het geldverspilling.

Met het afsluiten van een hondenverzekering koop je een stuk risico af, het risico dat je financieel niet in staat zou zijn om voor de beste zorg voor je hond te zorgen. Op zichzelf reden genoeg om een hondenverzekering af te sluiten

De goedkoopste of duurste hondenverzekering?

Wanneer je een verzekeraar gaat uitkiezen ben je geneigd om voor de goedkoopste te kiezen. Deze keuze lijkt juist, maar is dit niet altijd correct. In het algemeen kun je stellen dat wanneer de maandpremies hoger zijn, er meer gedekt wordt. Hoe meer je per maand aan premie betaald, hoe meer er wordt gedekt. Kiezen voor de goedkoopste huisdierverzekering kan dus tegenvallen als uw hond wat mankeert en de hiermee gepaard gaande kosten niet gedekt blijken te zijn.