Hondenverzekering , verzeker uw dier !

Nederlanders zijn gek op huisdieren. In 40% van de huishoudens wordt een huisdier gehouden. Honden zijn ongekend populair als huisdier; er zijn er maar liefst 2,7 miljoen in ons land. We zien onze Honden als echte gezinsleden en daar mag natuurlijk niets mee gebeuren. Daarom is het erg verstandig om voor uw dier een Hondenverzekering af te sluiten.

Verzekering voor u huisdier

De aanschaf van een huisdier kan behoorlijk prijzig zijn en ook het Hondenvoer en andere accessoires kosten geld. Dat vindt u natuurlijk niet erg, want uw hond is u alles waard. Daarom is het ook van groot belang dat u ervoor zorgt dat uw dier goed verzekerd is. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan en kan uw dier zo lang mogelijk bij u en uw gezin blijven. Mocht uw dier ziek worden of misschien zelfs een ongeluk krijgen, kan dit hoge kosten met zich meebrengen. Op geldzorgen zit u in zo’n geval helemaal niet te wachten. Een Hondenverzekering neemt al deze zorgen weg, want hiermee bent u goed voorbereid op mogelijke medische kosten voor uw dier. In onderstaan overzicht een aantal verzekeraars die een huisdierenverzekering in hun verzekeringspakket hebben opgenomen. Kijk snel welke verzekering bij uw huisdier het beste past. (naast deze verzekeraars zijn er uiteraard nog meer op de markt, dit is een greep uit het grote aantal)

Wist u dat ? de voordelen van OHRA en Petplan !

De Hondenverzekering van OHRA boven de € 500 direct de kosten van de nota betaalt aan de dierenarts of dierenspecialist. U hoeft dan niet meer voor te schieten. Daarnaast heeft de OHRA huisdierenverzekering veruit de hoogte maximale vergoeding, een vergoeding van maximaal € 5000 per verzekeringsjaar. Maar wist u dat de dierenverzekering van Petplan een vaste eigen bijdrage kent. Het eigen risico is standaard € 35,00 per ingediende declaratie.

Kosten van een hondenverzekering

Een verzekering zorgt ervoor dat uw vriendje alle medische zorg kan krijgen die hij of zij verdient. Tegelijkertijd behoedt een verzekering voor uw dier u tegen mogelijke hoge medische kosten voor het dier. Een Hondenverzekering hoeft bovendien helemaal niet veel geld te kosten. De premie voor een verzekering van een dier is afhankelijk van de leeftijd van het beestje en het ras. Bepaalde rassen hebben namelijk meer kwaaltjes dan andere en er wordt aangenomen dat oudere Honden vaker ziek zijn dan jongere dierjes. De gemiddelde premie voor een basis ligt rond de €10, -. U kunt er ook voor kiezen een aanvullende verzekering af te sluiten of extra kosten te laten dekken.

Vergelijken van hondenverzekeringen

Als u hebt besloten een Hondenverzekering af te sluiten, is het van groot belang verschillende verzekeringen te vergelijken. U wilt natuurlijk de goedkoopste en meest geschikte verzekering voor uw dier vinden en daar is wat vergelijkwerk voor nodig. Gelukkig is het maken van een vergelijking op internet zo gebeurd. De maatschappijen die deze verzekeringen verstrekken hebben namelijk allemaal wel een eigen website, waar de nodige informatie over de verschillende huisdierenverzekeringen te vinden is. Het is hierbij van groot belang dat u voor uzelf inzichtelijk hebt aan welke eisen deze moet voldoen. Daarnaast is het belangrijk dat u let op de looptijd en de voorwaarden die betrekking hebben op de verzekering.

Premie berekenen

De premie is gemakkelijk te berekenen. U telt simpelweg de premie voor de basisverzekering op bij de eventuele aanvullende kosten. Waar u ook op moet letten is dat u over de premie nog assurantiebelasting moet betalen. Deze belasting komt neer op 9,7 %.

De voordeligste verzekering.

U wilt natuurlijk de beste en goedkoopste verzekering voor uw dier. Daarom is een goede vergelijking van de verschillende Hondenverzekeringen erg belangrijk. Het is ook goed om te weten welke factoren er bij een Hondenverzekering voor zorgen dat de premie hoog of juist laag uitvalt. Ras en leeftijd van de dier zijn de belangrijkste zaken die van invloed zijn op de prijs die u voor uw Hondenverzekering betaalt. Oudere Honden kosten in de regel meer om te verzekeren en voor sommige rassen die veel kwaaltjes hebben, betaalt u ook een hogere premie. Om de goedkoopste Hondenverzekering te vinden, is het ook van belang voor uzelf te bepalen of u een aanvullende of extra Hondenverzekering wilt. Voor aanvullende verzekeringen kunt u dan ook weer een vergelijking uitvoeren om zo te komen tot de goedkoopste huisdierverzekering.