Grote vraag naar reisverzekeringen honden

reisverzekering voor honden

Een reisverzekering voor je hond.

Vier op de tien hond-eigenaren neemt de hond verzekerd mee op vakantie. Honden gaan het meest mee, andere huisdieren blijven meestal thuis. Dit blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO dat zij in opdracht van Inshared huisdierenverzekering, een van de grootste huisdierenverzekeraars in Nederland, uitvoerde.

De week van het huisdier.

Aanleiding voor het onderzoek is De Week van het Huisdier die van zaterdag 17 mei tot en met zondag 25 mei wordt gehouden. Thema van dit jaar is: ‘Vakantie: Moet ook leuk zijn voor uw hond?.

Vooral honden gaan steeds vaker verzekerd mee op vakantie. Dit bevestigt de woordvoerder van Inshared huisdierenverzekering, Inge Plaatsman. Het is een heel bewuste keuze van de honden-eigenaren om hun hond mee op vakantie te nemen. Een reisverzekering voor de hond hoort daar ook bij. Dat blijkt enerzijds uit het TNS NIPO onderzoek dat Inshared huisdierenverzekering initieerde. Anderzijds leidt Inshared dit af uit de stijging van het aantal Honden reisverzekeringen (ruim 10%) dat dit jaar is afgesloten.

Is je hond al verzekerd?

‘Waar wij als dierenverzekeraar heel benieuwd naar waren is of de honden die mee gaan op vakantie ook verzekerd mee gaan. In vier op de tien gevallen blijkt dat zo te zijn. Het onderzoek toont aan dat 81% van de huisdiereneigenaren zich heel goed voorbereidt op de vakantie en vooraf vooral informatie inwint bij de dierenarts. Een andere belangrijke informatiebron is het internet als je een hondenverzekering wil kiezen.

De medische kosten van je hond kunnen hoog oplopen in het buitenland.

Huisdiereneigenaren zijn zich echter niet bewust van de kosten voor medische zorg in het buitenland. Die kunnen behoorlijk oplopen als de hond of kat ziek wordt. Verantwoord huisdierbezit vinden wij als marktleider belangrijk. Wij willen de huisdiereneigenaren nog meer bewust maken van het belang van het verzekeren van het huisdier en het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor de medische zorg voor hun hond. Ook als die meegaat op vakantie’, aldus de woordvoerder van Inshared huisdieren-verzekering.