Een konijn verzekeren. Hahaha, wat een grap.

Nou, lolbroek, we zetten even een paar ziektes en aandoeningen op een rijtje die vaak voorkomen bij konijnen:abcessen, baarmoederkanker, binnenoorontsteking, blaasproblemen, coccidiose, darmimmobiliteit, diarree, dikke buik (Enterocolitis), gas, gebitsproblemen, hernia, maden (myasis), middenoorontsteking, mijt, moerziekte of melkziekte, myxomatose, oogbeschadigingen, oormijt, schimmelinfecties, schurft (oorschurft), snot (pasteurella), syfilis, verkleurde urine, verlamming, verstopping, VHS (Viraal Haemorrhagisch Syndroom) en wormen.

konijnenverzekering afsluiten

Toch maar even een konijnenverzekering afsluiten dan?

Gelukkig kan het nu ook in Nederland bij Inshared. De meeste mensen denken dat een konijn een knaagdier is en daardoor niet erg lang leeft. Maar dat is niet zo. Een konijn is een haas-achtige en gaat makkelijk jaren mee. De oudste konijnen ter wereld zijn wel vijftien tot zeventien jaar oud geworden! En in al die tijd kan er genoeg gebeuren in een konijnenleven.

Waarom een konijnenverzekering?

En dan hebben we het niet alleen over ziektes of aandoeningen. Wat dacht je van wilde dieren als vossen, marters of roofvogels die een hapje uit jouw konijn nemen wanneer jouw konijn buiten is. De hond die iets te ruw ’speelt’ met Flappie. Kinderen die nog niet helemaal snappen dat een konijn toch echt geen stuiterbal is. Of misschien let je net even niet op en ga je met jouw volle gewicht op een konijnenpootje staan. En dat brengt natuurlijk geen geluk.

Konijn verzekeren: een prima plan met Inshared

Huisdierenverzekeraar Inshared is de enige verzekeraar in Nederland die inziet dat naast honden en katten ook jouw konijn het wel degelijk waard is om te worden verzekerd tegen ziektekosten. Stel je krijgt van de dierenarts te horen dat jouw konijn prima kan overleven en nog jaren meegaat. Maar de operatie kost € 1180,-. Kun jij dat ophoesten? Nu. Meteen. Zonder problemen?

En als het alternatief een spuitje van € 35,- is? Ben jij in staat om jouw konijn – of erger, het konijn van jouw kinderen – jaren van zijn leven af te nemen, alleen maar omdat je een operatie te duur vindt. Of deze niet kunt betalen? Natuurlijk niet. Je verzekert jouw konijn al vanaf een paar euro per maand, een schijntje vergeleken met wat je zelf iedere maand afdraagt aan jouw eigen ziektekostenverzekering.

» Meer over Inshared en het verzekeren van jouw konijn