De top 5 waarom mensen denken dat een hondenverzekering overbodig is

Waarom een hondenverzekering?

Als u al in het bezit bent van een hond zult u ongetwijfeld weten dat de kans dat deze wel is naar de hondenarts moet groot is. Helaas zijn de kosten van de hondenarts en dergelijke erg hoog. Het kan zomaar is voorkomen dat als u op het moment het niet zo heel breed heeft er wat met uw hond gebeurd. U moet er dan toch niet aan denken dat u hond niet kunt laten behandelen? Daarvoor is de hondenverzekering er dus, om de hoge kosten te dekken en ervoor te zorgen dat uw hond altijd geholpen kan worden.

  1. Mijn hond komt nooit buiten. Zelfs honden die nooit buiten komen worden wel eens ziek of slikken iets in dat operatief verwijderd zal moeten worden. Hoe goed u ook op uw hond past, u zult nooit altijd aanwezig te kunnen zijn om op uw hond te passen. Aangezien honden van nature ook nieuwsgierige honden zijn zal er veel fout kunnen gaan en is het verstandig om een hondenverzekering af te sluiten.
  2. Mijn hond komt van een goede fokker. Natuurlijk is een goede fokker zeer belangrijk voor uw hond, maar het is geen garantie dat uw hond nooit ziek zal worden of een ongeval zal krijgen. Was dit maar zo, want helaas hoe gezond uw hond ook is, er zal altijd was mis kunnen gaan! Voorkom deze verassingen door een hondenverzekering te nemen.
  3. Mijn vorige hond is ook nooit ziek geweest, waarom zal deze dat wel worden? Geen één hond is hetzelfde. Dus dat uw vorige hond het geluk heeft gehad dat hem of haar nooit iets is overkomen is natuurlijk mooi. Maar onthoud dat dit geen garantie is voor de toekomst. Informeert u maar is bij uw hondenarts hoe vaak deze ongevallen of ziektes wel niet voorkomen. Mocht dit zich toch voordoen dan wilt u wel geld beschikbaar hebben voor de juiste zorgen. Daarvoor is dus de hondenverzekering.
  4. Ik zie het wel als het zover is. Dit is een optie, maar wat nou als uw hond in een voor u financieel slecht tijdperk ziek word? U kunt hem dan moeilijk gewoon aan zijn lot overlaten en de kosten voor de behandeling zijn vaak erg hoog. Door een hondenverzekering af te sluiten voorkomt u in de toekomst om deze moeilijke en vervelende beslissingen te moeten nemen.
  5. Mijn hondenarts laat hem toch niet doodgaan. hondenartsen zijn goed opgeleide mensen met een voorliefde voor honden. Dit betekent echter niet dat hun zonder enkele kosten uw hond weer beter kunnen maken. Het is voor hun dus niet mogelijk om uw hond dan toch te behandelen en dat laat hun geen andere keus. Zorg ervoor dat u niet voor deze nare situatie komt te staan door gebruik te maken van een hondenverzekering.

Steeds meer mensen zien tegenwoordig het voordeel van het verzekeren van een hond. Want waarom verzekeren we dan wel al onze andere bezittingen en nog veel meer dingen, maar sluiten we geen hondenverzekering af? Op dit moment hebben 30% van alle huishoudens al een hondenverzekering afgesloten. Er zijn erg veel aanbieders voor deze verzekering, maar het is vaak lastig om te zien wat nou precies het verschil is en wat alles inhoud. Daarom gaan wij u op deze website helpen met het vinden en uitleggen van de hondenverzekering!

Waar kunt u een hondenverzekering afsluiten?

Er zijn vele maatschappijen die u de mogelijkheid bied om uw hond te verzekeren door middel van een hondenverzekering. Enkele voorbeelden zijn Ohra, Inshared, Proteq en Petplan. Op deze website kunt u duidelijk zien wat nou precies de verschillen zijn tussen deze aanbieders.

Welke andere dieren kunt u nog verzekeren?

Het is mogelijk om honden, katten en sinds kort ook konijnen te verzekeren. Het beste is om de hondenverzekering af te sluiten als de hond nog jong is, hierdoor krijgt u namelijk een aanzienlijk lagere premie en dit is natuurlijk altijd fijn! Kijkt u echter niet alleen maar naar de prijs van de verzekering, want vaak is het zo, hoe lager de prijs, hoe minder de verzekering dekt.