De huisdier registratie chip is verplicht in Nederland.

Jaarlijks lopen in Nederland honderden honden weg. Een groot deel van hen vindt de weg naar huis nooit meer terug, omdat de dieren niet herkenbaar en niet geregistreerd zijn.  Tatoeages zijn na verloop van tijd niet meer volledig leesbaar en niet voor alle honden geschikt. Bovendien is het tatoeëren geen pretje voor je hond! Halsbandjes en naam-kokertjes kunnen verloren raken.

Een duurzame en unieke identificatie van honden is nu mogelijk. Door uw dierenarts een huisdier registratie chip in te laten brengen, kan ook uw hond altijd door middel van een ISO afleesapparaat herkend worden.

De huisdier registratie chipLuna’s eigenaar heeft uit voorzorg de dierenarts een huisdier registratie chip laten inbrengen. Dankzij deze unieke identificatiecode van deze chip kan Luna altijd herkend worden! Luna is in goede handen ! Luna is , zoals bijna alle gevonden honden, naar het asiel gebracht en in het asiel ( of bij de dierenambulance ) probeert men de identiteit van Luna te achterhalen. Gelukkig beschikken de meeste asiel en ambulances over een afleesapparaat voor gechipte honden.

Luna was voorzien van een huisdier registratie chip

De huisdier registratie chip bevat geen batterijtje of andere energiebron, het dier zal er dus niets van merken en de levensduur is vrijwel onbeperkt. Deze chip bevat een unieke identificatiecode, die niet veranderd of uitgewist kan worden. Dankzij deze code is uw hond altijd te herkennen. Op het moment dat er een afleesapparaat bij Luna gehouden wordt, wordt de chip geactiveerd en antwoordt met de identificatiecode van het dier deze code verschijnt op het scherm van het afleesapparaat. Met deze unieke code worden de volgende stappen ondernomen…

Luna is terug gevonden dankzij de databank voor honden!

Luna’s eigenaar heeft de identificatiecode laten registreren bij de databank voor honden. Aan de hand van de code van de chip kan de databank voor honden met behulp van de computer de identiteit van Luna en diens eigenaar achterhalen. De eigenaar wordt zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld van de vondst van zijn dierbare hond.

…en Luna is weer thuis dankzij de huisdier registratie chip!

Een avontuur met een ‘ happy end’ dankzij de vooruitziende blik van de eigenaar om Luna te laten voorzien van een chip, waardoor de identiteit van Luna was te achterhalen.

Gun uw hond dat stukje extra zekerheid van het chip systeem!

Dankzij de unieke code van de chip kan er geen twijfel bestaan omtrent de identiteit van uw dier. Vermiste huisdieren kunnen zo, eenmaal terrug gevonden, snel met de eigenaar herenigd worden. Daarnaast is een goede identificatie van de dieren om meerdere redenen van belang:

  • Bij diefstal en malafide dierenhandel
  • Koppeling identificatiecode van je hond aan een eigendomsbewijs
  • Waarborg dat bepaalde documenten ook werkelijk bij het betreffende dier behoren (bijv. gezondheidsverklaringen,stamboek en verzekeringsformulieren)
  • Bij aan- en verkoop van dieren
  • Bij fok- en gezondheidsprogramma’s.

Elke hond een identificatiechip.

Om voor een hondenverzekering in aanmerking te komen, is het bij de meeste hondenverzekeringen verplicht dat uw hond een huisdier registratie chip heeft. Uw hond hoeft deze chip nog niet meteen ingebracht te hebben op het moment dat u een hondenverzekering afsluit. Maar bij een eerstvolgende bezoek aan je dierenarts laat u de registratie chip aanbrengen bij je hond.