De goedkoopste dierenverzekering is wat iedereen wil.

Hoe goedkoper de dierenverzekering, hoe meer andere leuke dingen je kunt doen en kopen voor je huisdier en natuurlijk voor jezelf. Op de markt van huisdierenverzekeringen is er dan ook een flinke strijd gaande, want men wil allemaal de goedkoopste dierenverzekering aanbieden. Helaas gaat de kwaliteit van de dierenverzekeringen door deze prijzenslag in sommige gevallen verloren. Let bij het vinden van een geschikte dierenverzekering dus niet enkel op de premie van de dierenverzekering, want de goedkoopste dierenverzekering is niet altijd de beste dierenverzekering.

Het vinden van de goedkoopste dierenverzekering lijkt erg aantrekkelijk, ware het niet dat aanbieders van zulke goedkope verzekeringen vaak bepaalde uitsluitingen en randvoorwaarden voor de dierenverzekeringen opstellen. Deze voorwaarden zijn vaak alleen maar te vinden in de kleine lettertjes van de van de dierenverzekering.

Mensen die de goedkoopste dierenverzekering afsluiten, komen er vaak later achter dat kosten voor zaken als vlooienmiddelen, dieetvoer, inentingen en epidemische ziekten niet vergoed worden. Je hebt dan wel de goedkoopste dierenverzekering afgesloten, maar je hebt alsnog allerlei hoge kosten voor je huisdier buiten de dekking van de dierenverzekering. Hierdoor ben je vaak alsnog duurder uit dan met een (iets) minder goedkope dierenverzekering. De goedkoopste dierenverzekering is dus niet altijd de beste dierenverzekering. Zorg dus dat je goed let op de randvoorwaarden en uitsluitingen voordat je een dierenverzekering afsluit voor je huisdier.

Vergeet niet dat het hebben van een huisdier altijd prijzig is, hoe goedkoop je dierenverzekering ook is. Allereerst kost de aanschaf van het dier een flinke duit en daarna moet je het hele dierenleven lang voer, inentingen, vlooienmiddelen, accessoires en ander verzorging voor het dier betalen. Natuurlijk drukt het de kosten als je een goedkope dierenverzekering met een lage premie voor je dier afsluit. Je komt dus een heel stuk verder met een goede en goedkope dierenverzekering.

Verzekeringen voor dieren komen goed van pas wanneer je huisdieren hebt. Als jouw huisdier plotseling een ongeluk krijgt of ziek wordt zul je blij zijn met een dierenverzekering. Kosten voor de dierenarts kunnen namelijk oplopen tot enkele honderden en zelfs duizenden euro’s. Een verzekering voor dieren sluit je af, omdat je de beste zorg wilt voor je huisdier. Een dierenverzekering dekt namelijk belangrijke medische kosten voor je huisdier. Ook is een aansprakelijkheidsverzekering altijd verstandig voor als uw huisdier schade aanricht aan de eigendommen van anderen.Verzekeringen voor dieren worden onterecht door veel mensen als onzinnig beschouwd. Een dierenverzekering is namelijk juist erg nuttig, want je huisdier wil je zo lang mogelijk aan je zijde hebben.

Een hond, kat of ander huisdier is vaak je trouwste makker.

En die er altijd voor je is. Als je huisdier dan plotseling een ongeluk krijgt of ziek wordt, wil je dat hij of zij zo snel mogelijk weer beter wordt. De verzekering dieren voorkomt dat je in zo’n geval onverwachte en vaak zelfs zeer hoge kosten voor je rekening krijgt.

Verzekeringen voor dieren zijn het best te vergelijken met de zorgverzekering voor mensen die we allemaal wel kennen. Voor jezelf heb je als vanzelfsprekend een goede verzekering, want je wilt uiteraard zeker weten dat je medische kosten gedekt worden. Bovendien is het voor mensen bij de wet verplicht verzekerd te zijn. Verzekeringen voor dieren zijn niet wettelijk verplicht, maar een dierenverzekering biedt wel bescherming voor je hond of kat. Alleen dan kun je er zeker van zijn dat je de medische kosten voor je huisdier kunt opbrengen.

Er zijn veel vervelende situaties waar je huisdier in verzeild kan raken, zoals een ongeluk of ziekte. De kosten kunnen dan hoog oplopen. Het is daarom cruciaal om goed voorbereid te zijn op deze situatie met een dierenverzekering.

Een voorbeeld: Op een zonnige zaterdagmiddag in augustus verlies je Sparky, je ondeugende Jack Russel, eventjes uit het oog. Het beestje signaleert een kat aan de overkant van de straat en gaat daar achteraan. In zijn achtervolging steekt hij de straat over en wordt hij aangereden. Het arme beest moet naar de dierenarts. De arts stuurt jullie door naar een orthopedische dierenkliniek waar ze röntgenfoto’s maken. De poot van je hond blijkt op meerdere plaatsen gebroken te zijn en Sparky moet onder het mes. Na de operatie moet hij medicijnen nemen. Deze hele rompslomp kost je duizenden euro’s en daar had je nou net niet op gerekend.

In het voorbeeld was een verzekering voor het dier goed uitgekomen, want alle behandelingen van dierenartsen kosten geld. De kosten voor een castratie kunnen zelfs al oplopen tot €350,- euro. Daarom is het van belang dat je een verzekering voor dieren afsluit. Een gemiddelde dierenverzekering kost slechts enkele tientjes per maand en de beste zorg voor je huisdier krijg je met een dierenverzekering.

Hondenverzekeringen en kattenverzekeringen zijn er in alle soorten en maten. De hondenverzekering is momenteel de populairste verzekering en de verzekering voor katten is erg in opkomst. De maandpremie die je betaalt voor een dierenverzekering hangt af van het soort dier dat je wil verzekeren. Zo is een hondenverzekering bijvoorbeeld duurder dan een verzekering voor je kat. Vaak spelen ook de leeftijd, het ras en het gewicht van het dier een rol bij het vaststellen van de hoogte van de premie. Het starttarief van de meeste basispakketten ligt rond de €10,- voor een jonge kat en kan oplopen tot €30,- per maand voor een hondenverzekering voor een bejaarde hond.

Wat kun je nu terugverwachten voor de premie die je maandelijks zal betalen voor een katten- of hondenverzekering? Op deze vraag moet allereerst het antwoord worden gegeven dat er verschillende dierenverzekeringen zijn. De katten- en hondenverzekeringen gaan van standaard tot zeer uitgebreide verzekeringen. De meeste basis katten- en hondenverzekeringen dekken de volgende medische kosten:

 • Consult bij dierenarts/dierenspecialist
 • Medische behandeling inclusief operaties en narcose
 • Medische opname
 • Onderzoeken: röntgenfoto’s, echoscopie, bloed- en ontlastingsonderzoeken, elektrocardiogram (ECG)
 • Geneesmiddelen
 • Hulpmiddelen
 • Supplementen voor dwang- of sondevoeding
 • Euthanasie en collectieve verwerking
 • Verwijzing naar een andere dierenarts of dierenspecialist
 • MRI onderzoek
 • CT-scan

Als je een standaard katten- of hondenverzekering hebt.

Moet je een bijverzekering afsluiten wanneer je wilt dat je huisdier geen nageslacht meer krijgt. Bij standaard dierenverzekeringen zijn sterilisaties en castraties namelijk niet inbegrepen. Bij uitgebreidere katten- en hondenverzekeringen worden dit soort ingrepen vaak gedeeltelijk of helemaal vergoed. Voor meer informatie over de kosten voor de sterilisatie van uw kat

Aanvullende katten- of hondenverzekering.

Als je huisdier een heel bijzonder plekje in je hart heeft, is het ook mogelijk om een aanvullende katten- of hondenverzekering af te sluiten. Hiervoor moet natuurlijk wel een hogere premie worden betaald. Door de meeste aanvullende dierenverzekeringen worden de volgende kosten gedekt:

 • Reisverzekering
 • Fysiotherapie en preventieve zorg
 • Dierentandarts
 • Chemo- en radiotherapie
 • Crematie

Er zijn verschillende aanbieders van dierenverzekeringen en de pakketten die zij aanbieden kunnen erg van elkaar verschillen in dekking en in premies. Daarom is het noodzakelijk je eerst goed te oriënteren om zo uit te komen bij de meest passende katten- of hondenverzekering.

Huisdierenverzekeringen vergelijken is dus van cruciaal belang.

Wanneer je de beste of goedkoopste dierenverzekering wilt vinden. Consumenten worden steeds kritischer en denken langer na voordat ze een verzekering voor zichzelf afsluiten. Bij het afsluiten van een dierenverzekering is dit net zo. Men wil eerst een goede afweging maken voordat er voor een dierenverzekering gekozen wordt. Dit is een goede ontwikkeling, want we willen niet zomaar ergens aan vast zitten waar we achteraf niet tevreden over zijn. Om je te helpen met het vergelijken van dierenverzekeringen vind hier een aantal nuttige tips.

Het vergelijken van dierenverzekeringen is mogelijk als je zo veel mogelijk informatie inwint over de verschillende dierenverzekeringen. Dit kun je goed doen op het internet. Probeer altijd na te gaan of de informatie die je hebt verkregen onafhankelijk is of juist wordt beïnvloed door de belangen van de verstrekkende maatschappij. Neem dus niet zomaar allee informatie over huisdierenverzekeringen aan, maar besef goed wie de informatie verspreidt. Een dierenverzekeraar zal bijvoorbeeld altijd zijn eigen dierenverzekering aanprijzen en op basis daarvan kun je geen goede vergelijking van huisdierenverzekeringen maken.

Zorg ervoor dat je van te voren voor jezelf duidelijk hebt voor welke medische kosten je een dierenverzekering wilt. Op deze manier ga je alleen op zoek naar verzekeringen die je wilt en kun je een goede dierenverzekering vergelijking maken. Je zult niet gauw allerlei extra verzekeringen afsluiten, omdat je van te voren al weet wat je wilt. Bovendien kun je geen appels met peren vergelijken en is het noodzakelijk dat je dierenverzekeringen met elkaar vergelijkt die dezelfde, of bijna dezelfde, dekking hebben. Zo kun je voor de aantrekkelijkste premie kiezen.

Internet is het middel bij uitstek om een goede vergelijking van verschillende dierenverzekeringen te maken. Je kunt vanuit je eigen huiskamer uitzoeken welke verzekering je voor je dier gaat kiezen. Bovendien kun je de tijd nemen om de informatie over de verschillende dierenverzekeringen goed naast elkaar te leggen en een goede vergelijking te maken. Op internet kun je informatie inwinnen wanneer het jou uitkomt en je kunt het allemaal in je eigen tempo op je in laten werken. Je wordt niet opgejaagd door medewerkers van verzekeringsmaatschappijen en hierdoor kun je goed de dierenverzekeringen vergelijken.