De crematie van je hond.

Wanneer je hond komt te overlijden wil je natuurlijk goed afscheid van hem of haar nemen. De hond heeft lang bij je gewoond en is een onderdeel van jou en je huishouden geworden. Alle huisdieren krijgen vaak een plek in het gezin, maar met een hond in het bijzonder ontstaat vaak een hechte band. Een hond is een trouwe vriend, een waakhond, een gezelligheidsdieren of een reden om vaak naar buiten te gaan. Voor iedereen heeft een hond een andere en speciale betekenis. Er zijn verschillende manieren om afscheid van een hond te nemen, ieder kiest hierin zijn eigen weg. Maar een crematie voor je hond is heel speciaal.

Overlijden van je hond.

Wat moet u doen als je hond overlijdt? Als dit bij de dierenarts gebeurt, weten zij wat je kunt doen en meestal regelt de dierenarts dit met een dierencrematorium. Het huisdierencrematorium heeft een eigen vervoersservices om overleden honden op te halen. Als het thuis gebeurt, kan het dierencrematorium de hond ook komen ophalen, maar je moet dan eerst zelf contact opnemen met het crematorium. Vele adressen zijn te vinden om internet of in de Telefoongids.

honden crematie verzekering

Afscheid van uw hond.

De crematie van de hond wordt geregeld door het huisdierencrematorium. Je kunt ervoor kiezen om in een speciale ruimte afscheid te nemen van de hond, voordat hij of zij gecremeerd wordt. Net zoals bij een crematie van een mens eigenlijk. Dit zijn zeer persoonlijke keuzes die u zelf kunt maken.

Verwerking:

Het verlies van een hond ervaart iedereen anders, hier zijn geen regels voor. De rouw bij mensen is een algemeen geaccepteerd gegeven, iedereen heeft mensen om zich heen en vele weten helaas hoe het is om een dierbare te verliezen. Bij een hond is dat anders. Niet iedereen is een hond gewend in zijn of haar leven en kan zich dus niet volledig inleven hoe het voelt om een dierbaar dier te verliezen. Daarbij zien sommige mensen de hond als een extra lid van het gezin of de familie en andere zullen dat niet zo zien, maar wel veel om de hond hebben gegeven. Iedereen staat vrij om te rouwen om de hond hoe je dat wenst.

Vragen die eerder opkomen dan bij het verlies van een naaste zijn bijvoorbeeld:

Is het geoorloofd om verdrietig te zijn om de dood van mijn hond?
Het is toch geen mens, maar een huisdier, is dit verdriet dan niet gek?
Ben ik wel normaal? Hoe moet ik me voelen nadat mijn hond is gestorven?

Je kunt bij een honden crematie voor twee verschillende soorten kiezen:

De collectieve crematie:

Bij een collectieve crematie wordt de hond gezamenlijk met andere huisdieren gecremeerd. Het as van de hond (en de andere huisdieren) wordt uitgestrooid over een, van te voren afgesproken, plaats.

Een individuele crematie:

Een individuele crematie biedt veel meer mogelijkheden voor jou en je hond. Er zijn veel meer keuze die gemaakt kunnen worden. De hond wordt alleen cremeert, dus niet met andere huisdieren. De as van de hond wordt opgevangen in een bak. Dit is dus niet niet de as van andere huisdieren, de crematie is alleen voor jouw hond. Na de crematie kun je zelf bepalen wat je met zijn as wilt doen. Je kunt de as van de hond ergens uitstrooien of je kunt het mee naar huis nemen.

Wat kost een Honden crematie?

De kosten voor de crematie van uw hond hangen af van verschillende factoren. Ten eerste wat voor soort hond u heeft. Natuurlijk niet het ras, maar of u een kleine, middelgrote of grote hond had. Dit is natuurlijk belangrijk voor het verbrandingsproces. Daarnaast zijn uw persoonlijke wensen van belang bij het bepalen van de kosten van de crematie. U kunt kiezen voor een algemene crematie, waarbij verschillende dieren tegelijkertijd worden gecremeerd. Of misschien wilt u dat u hond alleen wordt gecremeerd, dan kunt u daar natuurlijk ook voor kiezen. Een derde is of u kiezen voor een verstrooiing van de as van uw overleden hond of dat uw de as mee wilt nemen in een urn voor thuis.

De Honden crematie Verzekering.

Petplan is als enige met een honden crematie verzekering en deze vergoedt de kosten voor individuele of collectieve crematie inclusief vervoer na het overlijden. Uw eigen bijdrage is 15% van de kosten voor crematie en vervoer.

Hoe moet het nu verder?

Als uw hond gestorven is, dan is het soms te heftig om gelijk een nieuwe hond te nemen. Eerst moet u door het rouwproces heen. Wellicht is het een idee om toch met honden in aanraking te blijven, zodat u de gezelschap van een hond gewend blijft. Werken bij een honden uitlaatservice of er zelf een beginnen kan helpen bij het verwerkingsproces van het verlies van uw hond. Als u toch besluit om weer een nieuwe hond te nemen, dan is het van zeer groot belang dat u de juiste soort hond kiest. Misschien kiest u voor dezelfde soort hond en ander moet u zich het volgende afvragen. Welk ras past bij uw levensstijl en karakter?